Kategóriák

Microsoft Dynamics NAV (Navision) Excel export / import

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) 2013-as verziótól kezdve a Rapidstart nevű szolgáltatás könnyítheti meg életünket, ha nagyobb adatállománnyal rendelkezünk, és az adatokban tömeges módosítást szeretnénk végrehajtani.

A rapidstart előnye, hogy a kérdéses táblát megadva Excelbe exportálhatók az adatok, Excelen belül módosíthatók, majd ugyanilyen könnyen visszatölthetők.

Rapidstart szolgáltatásokat megnyitva a konfigurációs csomagokon belül tudunk létrehozni újat.

A felugró ablakban meg kell adni az új csomag kódját (azonosítóját), illetve a sorokban a kapcsolódó táblákat, amiket Excelben szeretnénk látni.

A Műveletek fülön lévő Exportálás az Excel programba gombra kattintva a sorokban található mindhárom táblát kiexportálhatjuk.

Amennyiben a sorokban szereplők közül csak egy táblát szeretnénk exportálni, kattintsunk az Excel –> Exportálás az Excel programba gombra, ekkor csak a kijelölt táblával/táblákkal foglalkozunk.

Esetünkben az alapanyagok kerülnek zárolásra. A megnyíló táblázatban leszűrünk az adott cikkekre, majd módosítjuk a megfelelő oszlopot a megfelelő értékekre:

A módosítás végeztével mentsük el a fájlt és válasszuk az Importálás az Excel programból gombot a fejlécen vagy a sorokon, ahogy az exportálást végeztük.

Ha az importálás problémamentes, a sorokban a csomaghibák számának értéke 0.

Ahhoz, hogy a friss adatok átkerüljenek a táblá(k)ba, alkalmaznunk kell a betöltött adatokat. Ehhez jelöljük ki a releváns táblákat!

 

Korábbi Dynamics NAV (Navision) verziókban Mapping néven találunk hasonló funkciót.

One Reply to “Microsoft Dynamics NAV (Navision) Excel export / import”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ellenörzés * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*
Írja be a szöveges dobozba a képen látható szöveget! Kattintson a képre ha , akarja hallani a szót!
Anti-spam image