Kategóriák

Raktárhelyek a Dynamics NAV-ban (Navisionben)

A vállalatok számára gyakran célszerű felosztani a nagyobb raktárakat kisebb, önálló részekre, ún. raktárhelyekre/polchelyekre. A raktározás paraméterezése után már gördülékeny a folyamat kezelése, azonban legfőbb kérdés, hogy hogyan álljunk neki a beállításoknak?

Fontos kikötni, hogy a Dynamics NAV-ban (Navisionben) nem lehet felosztani azt a raktárat, amelynek van készlete. A raktár beállításainak módosításához ki kell vezetni/át kell sorolni egy másik raktárba az adott raktáron lévő mennyiséget.

Ezúttal hozzunk létre egy új raktárat erre a célra. Töltsük ki a raktár alapadatait.

Ha egy raktárat kisebb tárhelyekre osztunk fel, célszerű kizárni annak lehetőségét, hogy raktáron belülre, de raktárhely nélkül érkeztessük be az árut. Ehhez  pipáljuk be a Kötelező raktárhely mezőt!

A raktárhelyek felviteléhez válasszuk a menüsorban lévő Raktárhelyek gombot.

A felugró ablakban tudjuk megadni a polchelyeket, illetve azok tulajdonságait. Megadhatjuk a tárhely teherbírását térfogatban és tömegben, ezek információs mezőként szolgálnak.

A raktárhelyek rögzítése után következik a pénzügyi beállítása, amennyiben új raktárat hoztunk létre, vagy a meglévő raktár könyvelési beállításai változnak. Ezt a Pénzügy–> Beállítás–> Adminisztráció–>Könyvelési csoportok–> Készletkönyvelési mátrixban tehetjük meg.

Az beállítások felvitele után töltsük fel a raktárhelyek készletét cikkátsorolási napló segítségével. Használjuk az új raktárkód és az új raktárhelykód mezőket.

Ezentúl az adott raktárban készletmozgás esetén, beleértve a leltározási folyamatot, mindig kötelező megadni a raktárhelykódot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ellenörzés * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*
Írja be a szöveges dobozba a képen látható szöveget! Kattintson a képre ha , akarja hallani a szót!
Anti-spam image