Excel Tanfolyam – Képletvizsgálat

Amennyiben már volt dolguk nagyobb Excel táblákkal , mely több munkalapon keresztül csinált kalkulációt (pl. Költségvetési kalkuláció, számviteli feladatok) akkor bizonyára sok időt töltöttek azzal , hogy vissza fejtsék, megértésék a számítások mikéntjét.A mostani videóban az Excel képletvizsgáló funkcióit mutatom be, melyek segítségével a képletek megértése sokkal könnyebben végrehajtható.

A videó ide kattintva indul.

3 thoughts on “Excel Tanfolyam – Képletvizsgálat

  1. Kedves Gábor!
    Sokszor kattintgattam a honlapjukra a tavalyi utolso leckék elhangzása után,egyszer még irtam ,amelyre láttam a választ november 22één- a honlapon, aztán sokáig csak az évzárási gondok lehettek a cégüknél.
    Hiányoztak az excel és acces használatával kapcsolatos nagyon érdekes elöadások, de végül az év vége felé elkönyveltem, hogy talán vége.
    Kellemesen meglepett amikor ma január 16-án felmentem honlapjukra, és látom mennyi mindent be kell potoljak, hogy utolérjem magamat az elmullasztott leckék tanulgatásával.
    Ehhez a leckéhez kapcsolodik a kérdésem talán, éspedig egy adott excel táblázatomon valamelyik kockába hivatkozás van egy másik táblázatra, amit onnan tudok hogy a csatolásoknál megjelenik a csatolt táblázat neve.
    Hogyan tudhatom meg melyik kockában, vagy esetleg kockákban találhatoak a z ominozus hivatkozások.
    Nagy munkalapokkal dolgozok, és egyenkénti visszakereséssel nem is probálkoztam.
    2008 01 16
    Üdvözlettel,
    István(66)

  2. Kedves István!

    Nincs olyan funkció amellyel az összes külső hivatkozást ki tudja listázni. Helyette a következőt javaslom. Mivel minden cellában ahol van külső hivatkozás szerepel a kapcsos zárójel ( [ ), ezért ezekre kell keresést indítani. CTRL + F vagy a szerkesztés menü , keresés opciójával.Az ott található listába mind gomb segítségével megkaphatja az összes mezőt amiben külső hivatkozás van.

    üdvözlettel,
    Faludi Gábor
    FITS Magyarország Kft.

  3. Kedves Gábor!

    Szeretnék gratulálni a honlapodhoz, melyen jó és hasznos megoldásokat találok. Következő kéréssel fordulok hozzád. Excel táblázatból (mely egy épület felmérését tartalmazza) kellene létrehozni egy excel leválogatást. A táblázat felső sora tartalmazza az egyes lámpatípusokat (több 10 típus), az első sor pedig az adott épület egyes helyiségeket. Az oszlop és sorok közös cellája tartalmazza mennyi és milyen lámpa található a teremben.
    A leválogatásnak következőt kell tartalmaznia: 1 oszlop – helyiség, 2 oszlop – lámpatípus mennyiség az adott helyiségben, 3 oszlop – lámpatípus az adott helyiségben.

    Segítségedet előre is köszönöm
    Szívélyes üdvözlettel
    Tóth Károly

Comments are closed.