Kategóriák

Évnyitás – Számozási körök

Lassan mindenki túl van az új év sokkján . Nekünk természetesen sok teendőnk volt pl. az évnyitást elvégezni néhány ügyfélnél.

Nos A Dynamics NAV-ban mindent a felhasználó magának tud végezni (#selfservice) , most egy szösszenet a számozási körökről .

Mi is az a számozási kör funkció ? A rendszer saját számkiosztási funkciója.

“Számozási köröket rendelhet meghatározott táblákhoz (például Vevő, Szállító és Cikk táblákhoz), eladási és beszerzési bizonylatokhoz (például ajánlatokhoz, szállításokhoz és elkönyvelt számlákhoz), valamint naplósablonokhoz és naplólapokhoz.

Teljes körű számozási rendszert alakíthat ki korlátlan mennyiségű számozási körből, (a főkönyvi számlák kivételével) bármilyen típusú alapinformációra és bizonylatra. A fentieket speciális területekre érvényes manuális számozással kombinálhatja, illetve teljes körű manuális számozást is alkalmazhat.”

 

Például külön lehet választani a belföldi , külföldi ajánlatokat, vagy éppen a készpénzes számlákat. Teljesen ránk van bízva milyen számokkal dolgozunk . SŐT ezek nem csak számok , hanem számok és betűk kombinációja lehet.

blog_számozásikörök

 

Fontos, a számozási körök soraiban meg lehet adni a kezdési dátumot ami azért jó mert a munkadátumtól függően vagy idei vagy tavalyi számot ad.

 

 

One Reply to “Évnyitás – Számozási körök”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ellenörzés * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*
Írja be a szöveges dobozba a képen látható szöveget! Kattintson a képre ha , akarja hallani a szót!
Anti-spam image