Kategóriák

Eladási rendelés dátumok a Dynamics NAV (Navision)-ben

A különböző dátumok az eladási rendelésen és a beszerzési rendelésen is zavaróak lehetnek . Pedig ha , jól használjuk a dátumokat , sokat segíthetnek az életünkön.

  • Ezen  dátumok segítségével tudjuk a Dynamics NAV (Navision) szállításait tervezni, hogy a kért szállítási határidőt tudjuk tartani.
  • Tudjuk mérni cégünk pontosságát a szállításokban
  • Elősegítik a beszerzés és a gyártási részlegek tervezési feladatait, hogy időben és csak a megfelelő időben indítsuk a gyártásainkat, vagy szervezzük a beszerzéseinket.

Nézzük csak milyen dátumok vannak a rendeléseken és azok miket vezérelnek:

2015-09-05 11_47_54-Szerkesztés - Eladási rendelés - VR00016 ∙ Bowling Club Bt.

Kért leszállítási dátum : ez a dátum tartalmazza a vevő által kért leszállítási dátumot (a rendszer ezt nem módosítja) , ez lesz a méréseink alapja

Megígért leszállítási dátum : az a cégünk által megígért leszállítási dátum a Navision rendelésen , ezt a dátumot a rendszer szintén nem módosítja

Rendelési dátum : ez a dátum a rendelés felvitelének dátuma (a munkadátummal tölti ki a rendszer)

Könyvelési dátum :  ez a dátum vezéreli , milyen dátummal könyveli a rendszer az adott tranzakciót (szállítólevél, számla, bevétjegy stb).

Bizonylat dátum : ezzel a dátummal a fizetési határidő dolgozik , ehhez képest fog a rendszer esedékességet számolni

Fizetési engedmény dátuma : A Navision program ezt a dátumot , a skontó kalkulációhoz használja , azaz eddig a dátumig jár a fizetési kedvezmény

Amennyiben tüzetesen megnézzük a Dynamics NAV eladási rendelését , látni fogjuk , hogy nemcsak a rendelés fejében vannak dátumok, hanem a sorokban is .

A Navision, eladási rendelés és beszerzési rendelés fejében lévő dátumok módosítása , módosítani fogja a tétel szinten lévő dátumokat , de értelem szerűen visszafele ez nem működik. A sorokban lévő dátumokat a tervezési folyamat módosítani fogja.

 

A sorokban lévő dátumok  :

 

Kért leszállítási dátum : ezt veszi a rendszer figyelembe a Szállítási idő kalkulációjához.

Megígért leszállítási dátum: ez a fejből érkező értéket vesz alapértelmezetten , amennyiben ezt a dátumot módosítjuk a Dynamics NAV (Navision) újrakalkulálja a szállítási időt.  (Tervezett leszállítási dátum : Kért leszállítási dátum – Szállítási idő)

Szállítási dátum : Ez a dátumot általában a Navision a Tervezett kiszállítási dátumból kalkulálja vagy kézzel is be lehet állítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ellenörzés * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*
Írja be a szöveges dobozba a képen látható szöveget! Kattintson a képre ha , akarja hallani a szót!
Anti-spam image