Kategóriák

Dynamics NAV 2016 – jogosultságok ,szerepkörök

“Breaking news :)”

 

Korábban a Dynamics NAV  ( Navision) -ben a jogosultság beállítása 1-2 napos feladat volt mindig . Sok partner inkább ki is hagyta mert nehézkes feladatnak bizonyult . Természetesen több Add-on is elérhető a Dynamics NAV  (Navision) jogosultság beállításához de ezek nem elérhetőek alapból.

A Dynamics NAV 2016 tartalmaz egy újítást ami segít a szerepkörök kialakításában és a megfelelő jogosultságok beállításában a navision-ön belül.

 

Maga a jogosultság beállítása két lépésben történik:

  1. Kell egyszer egy szerepkört létrehozni amit felhasználókhoz rendelünk (ilyen beépített szerepkör , például a super szerepkör a Dynamics NAV-ban )
  2. A szerepkörhöz objektum szintű (tábla, táblaadat, page, xmlport stb) jogot kell adni

Mint említettem ezeket addon nélkül kézzel kellett kitalálni , mostantól a Dynamics NAV 2016 (Navision 2016) változatában  elérhető egy jogosultság felvevő (recorder) .

Egyelőre nem tudom mi lesz a magyar fordításban a neve 🙂 ,de lassan kiderül (ugye Gyula? ). Mindenesetre a szerepkör felvevő képes arra , hogy egy adott munkament összes jogosultság igényét felvegye a Dynamics NAV rendszerben és ezt beillessze egy szerepkörbe.

 

Innentől kezdve csak annyi a dolgunk , hogy mondjuk mint értékesítő csináljuk végig a komplett értékesítési folyamatot a Navision-ben és ezt a rendszer rögzíti mint szerepkör jog. Ezt pedig ki lehet osztani felhasználóknak .

 

A Dynamics NAV 2016 várható érkezése 2015 december vége, esetleg Január első hete… várjuk ..

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ellenörzés * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*
Írja be a szöveges dobozba a képen látható szöveget! Kattintson a képre ha , akarja hallani a szót!
Anti-spam image