Kategóriák

Business Central – itt van

Hosszú hallgatás után egy újdonsággal jelentkezem . Megjelent a következő Dynamics NAV (Navision) verzió , ja igen bocsánat ez most már Business Central névre hallgat.

Business Central Demo környezet

A termék Magyarországon valószínűleg jövőre érhető el elsőként lokalizáció nélkül de valószínűleg hamar megérkezik a lokalizáció is .

Néhány gondolat ,össze-vissza :

  • Megszűnik a konkurens licencelés (ez eddig nagy előnye volt a NAV platformnak  sajnos követik az AX példáját)
  • Új felület újabb kliens – korábban is kijelenette a Microsoft hogy  a Navision (Microsoft Dynamics NAV) kliensei közül a Webes klienset fogja a legjobban fejleszteni . Most a korábbi windows (RTC) kliens kivezetődik és egy UWP kliens követi ami a webes klienset csomagolja majd.
  • .NET vs DoNot .NET – a 2018 extension modelben kivezették a .NET assemblyk használatát ,tekintve hogy a felhős környezetben rizikót jelent. Nos a Business Central verziója újra engedélyezi a .NET assemblyk használatát Extension v2. alatt ,de csak ha On Premise környezetben vagyunk
  • Szinkronban a felhővel  – nos igen a Business Central földi verziója mindaddig szinkronban lesz a felhős tenantal amig kompatibilis fejlesztéseket tartalmaz , így akár 1 nap alatt is át lehet állni a Microsoft felhőre vagy akár disaster recovery célokra is használható lesz. Amenniyben nem támogatott változtatásokat telepítünk a rendszer jelzi hogy nem képes szinkronban lenni.
  • Jobb integráció a PowerAPPS, PowerBI , FLOW és stream termékekkel
  • Machine Learning integrációk , értésítés, szállító , készlet
  • Tenant adminisztráció partnerek részére – ügyfél meghívás után
  • Kereső funkció tovább fejlesztése

Mivel az árlista is változik , sokkal több Microsoft Cloud implementációt fogunk látni a jövőben. A Microsoft a klasszikus ERP piacon 5% növekedést prognosztizál , de 50% felettit a Business Central platformon .

Nemsokára érkezik a CDS a Business Central-ra ,hogy jobb integrációkat és mobil alkalmazásokat tudjunk építeni.

Magyarországon még pár hónapot mindneképpen várni kell rá de akit érdekel addig is kipróbálhatja angol nyelven akár a gépén vagy a felhőben.

Figyelem tudtommal Dynamics NAV (Navision) Licenszet év végéig lehet vásárolni (új licenszet, bővíteni lehet még majd) , azután csak Business Central liceszet (nem konkurenset) lehet majd.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ellenörzés * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*
Írja be a szöveges dobozba a képen látható szöveget! Kattintson a képre ha , akarja hallani a szót!
Anti-spam image